Anders Bergman – Presentation

Jag beskriver mig i korthet med 5 ord: driv, hjärta, påhittig, kaxig och öppen. Jag mår bäst i miljöer där jag träffar mycket nya människor och där jag kan dela erfarenheter med andra. Sedan tidig ålder har jag sett framåt i livet. Vad är nästa steg och har ibland problem att leva i nuet. Jag är ständigt på väg någonstans.DSC_5637

Mitt driv märks mest att jag har många saker på gång och att jag hela tiden har nya idéer om vad man kan göra med sin tid. Oavsett var jag är så vill jag förbättra miljön omkring mig. Det spelar mindre roll om jag själv egentligen tjänar på det om jag tror att det gynnar det stora hela. Jag har många sådana exempel från tiden då jag arbetade på Scania och Schenker. Mer jobb för mig, men större vinst för företaget var ett helt naturligt steg att ta.

Människor betyder mycket och även om jag kan verka provocerande och hård ibland så har jag ett stort hjärta och bryr mig om människor omkring mig. Jag är intresserad av vad som händer med gamla klasskompisar och vänner. Därför kan det då och då trilla ner en fråga hos någon av dem. ”Hur är det med dig och vad har du för dig nuförtiden?”. Samtidigt vill jag i framtiden arbete med ideellt arbete för att skapa en bättre värld. Det bästa vore att hitta ett område där man både tjänar pengar och hjälper andra till ett bättre liv. Har ni några sådana idéer så hänger jag gärna på.

Anders.BergmanAtt vara påhittig och driven kanske hänger ihop, men jag vill ändå slå ett slag för nyfikenhet och påhittighet. Jag ser ofta nya möjligheter att lösa problem och tänker gärna utanför boxen i nya tankebanor. Att våga pröva nya saker är viktiga, även om man även behöver något stabilt att stå på ibland. Jag väntar fortfarande på den där super idén. Den som väntar på något väntar aldrig för länge… Under tiden kommer mindre idéer intrillande lite då och då.

Många som möter mig anser att jag är kaxig. Det är jag kanske med, även om jag för det mesta mest tycker det är roligt att driva med människor och ha roligt. Humor och skratt är det bästa jag vet. Att någon ibland kommer i kläm eller inte tycker något är lika roligt som mig är sådant som händer. Kommer du förbi första intrycket så ska du se att jag inte är så kaxig som första intrycket kanske förmedlar.

Anders Bergman är en öppen människa, som ibland talar om sig själv i tredje person singular. Jag bjuder på mig själv och är öppen både mot de jag känner och de jag inte känner. En av mina främsta egenskaper är att få andra att prata om sig själva. Det finns två anledningar till att jag får folk att prata, den första är att jag ställer frågor och lyssnar. Den andra är att jag är öppen själv och berättar för den som frågar.