Lead without a title

Lead without a title – Robin Sharma

Om man driver eget företag och man antingen har anställda eller arbeta ensam. Som ägare är man en självskriven chef på företaget, men för att motivera sina anställda och kunna leda dem krävs mer än bara VD-titeln. Du kan ”manage tasks, but lead people”. De flesta människor är följare, förutsatt att det finns någon stark ledare att följa. Det är så mycket enklare att följa än att leda. Lead without a title handlar om att vara en ledare i alla situationer. Du behöver inte vara chef för att ta ansvar för både dig själv och andra. Genom att alltid göra ett bra jobb och leverera sitt absolut yttersta kan vi inspirera andra att göra samma sak.

Lead without a title är en bra bok för dig som känner att du behöver ta tag i ditt liv. För dig som känner att du haft många motgångar, men som ändå tror att du är ämnat för något större. Alla människor kan bli ledare genom att föregå med gott exempel. Du blir betald för det värde du skapar. De bästa ledarna är även de som tjänar mest pengar i slutändan. Att kunna inspirera och motiver andra människor att tro på sig själva samt vilja utvecklas är en nyckel både till deras och din egen framgång.Schematic view of a social networking members with blank text clouds

I Lead without a title får vi följa med en vilsen kille som kommit hem till USA från kriget i Irak. Han arbetar i en bokhandel och tycker inte särskilt mycket om sitt jobb. En dag träffar han en märklig gammal man i butiken. Mannen säger att han kände killen far och att han vill hjälpa honom att komma till rätta med hans liv.

En tidig morgon några dagar senare börjar resan och vår huvudperson får träffa 4 personer som är framgångsrika inom sitt område, vi möter en städerska, en VD en gammal skidåkare och en massör. Alla pratar om vikten av att lära sig leda sig själv, för att sedan kunna leda andra.

Lead without a title är en underbar och välskriven bok av Robin Sharma. Jag rekommenderar den till alla som vill ha nya tips på hur man ska ta sig an vardagen. Jag tror alla kan ha nytta av den, ung som gammal, egen företagare som anställd.

Posted in Böcker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.