How to win friends and influende people – Dale Carnegie

How to win friends and influende people – Dale Carnegie

How to win friends and influence people är nog den bästa boken jag någonsin läst. Den lär egentligen inget revolutionerande. Det kommer inte något som chockar än i boken utan allt är egentligen självklart, men så fantastiskt bra beskrivet. Om du inte har läst boken så rekommenderas det starkt.

Det är en bok om beteende och psykologi, om hur man bör behandla andra och hur man blir en bra kommunikatör. Vi människor har alla en vilja, en önskan att uttrycka vår åsikt. Genom att lyssna mer och prata mindre kommer folk inte bara tycka om dig, de kommer även att lyssna på vad du har att säga när du väl börjar prata.

Boken är skriven på 20-talet och personerna i boken är sedan många år döda, trots det är bokens innehåll lika aktuellt idag som det var för snart 100 år sedan. Vad kan vi t ex lära oss från människans bästa vän, hunden? Ett av mina favoritcitat från boken är ”You’ll make more friends in one day by beeing intersted in other people than you’ll make in two years by trying to make them interested in you”. En självklarhet kanske, men ändå väldig tänkvärd.how-to-win-friends

Jag har läst How to win friends and influence people minst 10 gånger de senaste 5 åren. Varje gång tycker jag mig lära mig något nytt, trots att jag nästan kan recitera var enda rad i boken. Det har skrivits många böcker om mänskligt beteende och hur vi bör kommunicera med varandra. Vill du läsa ett av originalen till alla andra böcker så bör du läsa How to win friends and influence people. Boken finns både på svenska och engelska och har sålts i många miljoner exemplar genom åren.

Har du problem att motivera dina anställda eller har du en kund som inte lyssnar på dig. Då kommer du få tips i den här boken. Vi lär oss att tänka från en annans persons perspektiv. Vi kan tvinga vår personal att göra det vi vill, men så fort vi inte är på plats kommer den att försöka göra så lite som möjligt. Vi kan egentligen aldrig tvinga någon att göra något. Vi kan bara få dem att vilja göra det… Det är just det här How to win friends and influence people handlar om.

Posted in Böcker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *